Hi, ik ben Jessica

Praktische coaching voor meer zelfvertrouwen,
minder stressklachten en meer werkplezier.

Niet iedereen past in het systeem dat we
met z’n allen bedacht hebben

Ik pas er zelf niet meer in, bedacht ik me op een doordeweekse ochtend. Dat systeem dat we met z’n allen bedacht hebben, omdat we denken dat het zo hoort.

Dat systeem waar we met z’n allen in blijven zitten omdat we dat verhaal continu tegen elkaar vertellen, waardoor je het gaat geloven. En het tegen jezelf blijft vertellen.

Ik ben er ook ingestonken.

Het zogenaamde perfecte plaatje van getrouwd zijn, huisje-boompje-beestje, goede opleiding, goede baan en inkomen, had ik al achter me gelaten. Ik was opnieuw begonnen. Werd opnieuw verliefd en ging samenwonen met Jos. Werd stiefmama. En mama zelfs!

Maar ik was nog niet uit mijn oude verhaal gestapt, realiseerde ik me.

Ik zat nog gevangen in het sterk willen zijn. In het ‘ik kan het wel allemaal alleen.’ Omdat het zo hoorde, dacht ik. Omdat dat het verhaal was dat ik mezelf continue vertelde.

Terwijl ik de afgelopen 16 jaar continu bezig geweest met ontwikkeling en groei van mens en bedrijf maar ook mijn persoonlijke groei. Van leidinggevende tot consultant. Teams van 20 mensen heb gecoacht. En veel gedaan heb op het gebied van leiderschap en verandermanagement.

Ontzettend waardevol. En toch ging ik pas écht leven toen ik me ging focussen op één ding.

Mijn gedachten bepaalden wie ik was

Ik nam mijn manier van denken onder de loep.

Paste toe wat ik leerde op de coachopleiding van de academie voor Psychodynamica en perfectioneerde dat samen met mijn eigen coach.

Ik wilde namelijk graag mijn leven leiden. Niet dat van iemand anders of het leven zoals het hoort. Maar om daar te komen moest ik eerst leiderschap pakken. Mijn plek durven innemen. En, liefdevol naar mezelf leren kijken.

Want ik kon altijd alles aan. Of beter gezegd: ik moest alles aankunnen van mezelf. Helemaal opnieuw beginnen in een andere stad? Kan ik.
Een samengesteld gezin? Doe ik gewoon.
Ik dealde zelfs met het feit dat de liefde van mijn leven MS heeft. Ik kon het dragen.

Maar toen mijn kleine mannetje met 29 weken na een stressvolle zwangerschap op de wereld kwam, brak er iets. Dit kon ik niet. En dat is helemaal okay.

Ik kon niet meer en moest om hulp vragen.

En juist daardoor kwam ik verder.

“When you are living the best version of yourself,
you inspire others to live the best versions of themselves.”

Steve Marabolli

In control zijn over je eigen realiteit

Je bent zoals je denkt. Thuis. Op het werk. Het bepaalt hoe je tegen de wereld aankijkt. Hoe je samenwerkt. Wat je van jezelf en anderen verwacht.

Want al die verhalen die ik tegen mezelf vertelde, de verhalen die jij tegen jezelf vertelt, die bepalen voor een groot deel wat we doen en hoe we ons voelen.

Ik veranderde mijn denkwijze en kreeg zo mijn leven terug.

Door mijn gedachten te veranderen, maakte ik andere keuzes. Ik stapte uit de ratrace en startte mijn eigen bedrijf. Maakte ook andere keuzes in mijn privé- leven. Zei meer nee tegen anderen en meer ja tegen mezelf. Ik ging eindelijk leiden in plaats van lijden.

Ik droeg niet meer langer de lasten van anderen, maar legde deze neer waar ze hoorde. Wat een opluchting! En ik kwam hierdoor een stuk dichter bij mezelf.

Dat gun ik jou ook. Alles wat ik heb geleerd en zelf toepas in mijn leven en werk, wil ik graag doorgeven door middel van mijn coaching.

Zodat jij ook van belemmering naar vrijheid kan gaan.

“Dat zoveel mogelijk mensen zichzelf mogen zijn.
Thuis én op het werk.
Dat is mijn bijdrage die ik aan deze wereld wil meegeven
.”