Hi, ik ben Jessica

Ik help ambitieuze ondernemers aan meer energie, balans en vrijheid door keuzes te maken en next level te gaan.

Niet zeiken en gewoon doorgaan

Er komen allerlei dingen op ons pad in het leven. Zo leerde ik dankzij een aantal gebeurtenissen pas echt voor mezelf kiezen en startte ik ondanks alle onzekerheden mijn eigen bedrijf en leef ik mijn droomleven! Ik neem je graag mee in mijn verhaal.

In korte tijd moest ik dealen met het feit dat ik ging scheiden, een heel nieuw leven opbouwen in een nieuwe stad, ontmoette ik vervolgens de liefde van mijn leven die MS heeft en rap achteruit ging met zijn gezondheid, zorgen voor mijn stiefzoon terwijl ik ongewenst kinderloos was en kwam mijn grote droom toch uit toen ik na IVF zwanger werd van Damon die veel te vroeg geboren werd.

Deze ervaringen hebben mijn leven radicaal veranderd! Het was niet het perfecte plaatje wat ik voor ogen had. Dat perfecte plaatje komt voort uit het systeem dat we met z’n allen bedacht hebben, omdat we denken dat het zo hoort en waar we met z’n allen in blijven zitten omdat we dat verhaal continu tegen elkaar vertellen, waardoor je het gaat geloven. En het tegen jezelf blijft vertellen.

Ik zei tegen mezelf “niet zeiken en gewoon doorgaan”.

Ik ben er ook ingestonken.

Het zogenaamde perfecte plaatje van getrouwd zijn, huisje-boompje-beestje, goede opleiding, goede baan en inkomen, had ik al achter me gelaten. Ik was opnieuw begonnen. Werd opnieuw verliefd en ging samenwonen met Jos. Werd stiefmama. En mama zelfs!

Maar ik was nog niet uit mijn oude verhaal gestapt, realiseerde ik me.

Ik zat nog gevangen in het sterk willen zijn. In het ‘ik kan het wel allemaal alleen.’ Omdat het zo hoorde, dacht ik. Omdat dat het verhaal was dat ik mezelf continue vertelde. 

Ik nam mijn manier van denken onder de loep.

Paste toe wat ik leerde op de coachopleiding van de academie voor Psychodynamica en perfectioneerde dat samen met mijn eigen coach.

Ik wilde namelijk graag mijn leven leiden. Niet dat van iemand anders of het leven zoals het hoort. Maar om daar te komen moest ik eerst leiderschap pakken. Mijn plek durven innemen. En, liefdevol naar mezelf leren kijken.

Want ik kon altijd alles aan. Of beter gezegd: ik moest alles aankunnen van mezelf. Helemaal opnieuw beginnen in een andere stad? Kan ik.
Een samengesteld gezin? Doe ik gewoon.
Ik dealde zelfs met het feit dat de liefde van mijn leven MS heeft. Ik kon het dragen.

Maar toen mijn kleine mannetje met 29 weken na een stressvolle zwangerschap op de wereld kwam en ik enorm bang was om hem te verliezen, brak er iets. Op dat moment moest ik sterk zijn voor hem. Totdat hij na meer dan twee maanden eindelijk mee naar huis mocht. Sterk zijn kon ik niet langer. En dat is helemaal okay.

“When you are living the best version of yourself,
you inspire others to live the best versions of themselves.”

Steve Marabolli

Ik kon niet meer en moest om hulp vragen. En juist daardoor kwam ik verder

Door de reeks van opvolgende heftige gebeurtenissen was ik op. Ik was zo lang sterk geweest maar het lukte niet meer. Ik was somber, verdrietig en angstig. Hoe moest ik verder? Tijd om hulp te vragen. Met mijn psycholoog ontdekte ik meer over mezelf en mijn patronen. Ik leerde ook dat mijn thuissituatie met een chronische zieke partner, zorg voor twee kids en alle druk die dat op mij legt veel vraagt.

Ik legde de lat voor mezelf hoog. Dat moest ik toch allemaal aankunnen? Niet zeiken maar gewoon doorgaan, huppakee! 

Totdat ik leerde dat ik ondanks de situatie in mijn leven, ook invloed heb op hoe ik mijn leven wil leiden. Zelfliefde is zo enorm belangrijk geworden in mijn leven.

In control zijn over je eigen realiteit

Trust me, ik weet hoe pittig het kan zijn om te leven & ondernemen vanuit je hoofd. Continu sterk blijven, een druk om te presteren, allerlei opdrachten aannemen vanuit onzekerheid om wat anderen ervan vinden of zorgen om je financiële situatie omdat je geen constante stroom aan inkomsten hebt, gevoel er alleen voor te staan en allerlei ongevraagde meningen en adviezen te krijgen waardoor je aan jezelf gaat twijfelen. Maar ook allerlei dingen doen waar je niet blij van wordt omdat je denkt dat het moet.

Terwijl ik in de afgelopen 18 jaar continu bezig ben geweest met ontwikkeling en groei van mens en bedrijf maar ook mijn persoonlijke groei. Van leidinggevende tot verandermanagement en consultancy. Teams van 20 mensen gecoacht. En veel gedaan op het gebied van leiderschap en verandermanagement. Ontzettend waardevol. Maar toch was het tijd om niet langer te leven vanuit mijn hoofd maar vanuit mijn hart! Daarom startte ik mijn eigen bedrijf als life, stress- en burn-out coach.

Maar wat als het misgaat?

Nadat ik een tijd zo worstelde en voelde dat mijn energie niet stroomde en mijn plezier in het ondernemen verminderde, was het hoog tijd voor verandering! Alleen wat als het misgaat? Ik wist dondersgoed wat ik wilde maar vond het doodeng. Door alle onzekerheden in mijn thuissituatie kon ik er niet ook nog eens extra onzekerheden in mijn business bij gebruiken. Totdat ik me besefte dat het mijn eigen gedachten waren die me tegen hielden.

“She believed she could, so she did”

Toch was ik ervan overtuigd dat dit anders kon en moest! Dus wat als het wel lukt? Ik wilde namelijk graag mijn droomleven leiden. Niet dat van iemand anders of het leven zoals het hoort. Maar om daar te komen moest ik eerst leiderschap pakken. Mijn plek durven innemen. En, liefdevol naar mezelf leren kijken.

Je bent zoals je denkt.

Thuis. Op je werk. Het bepaald hoe je tegen de wereld aankijkt. Hoe je samenwerkt. Wat je van jezelf en anderen verwacht.

Want al die verhalen die ik tegen mezelf vertelde, de verhalen die jij tegen jezelf vertelt, die bepalen voor een groot deel wat we doen en hoe we ons voelen.

Ik veranderde mijn denkwijze en kreeg zo mijn leven terug. 

Door mijn gedachten te veranderen, maakte ik andere keuzes. Ik stapte uit de ratrace, startte mijn eigen bedrijf en ontdekte hoe ik niet alleen succesvol werd in ondernemen maar ook nog eens vanuit mijn hart kon ondernemen. Maakte ook andere keuzes in mijn privé- leven. Zei meer nee tegen anderen en meer ja tegen mezelf. Ik ging eindelijk leiden in plaats van lijden.

Ik ging pas écht leven toen ik me ging focussen op één ding. Nog meer mijn gevoel volgen. Ondernemers coachen naar een next level business & leven, leren ondernemen vanuit “zijn”. Zodat jij je allermooiste leven kan leiden. Meer balans tussen business, je gezin en tijd voor jezelf. Zonder dat het energie kost of harder werken wordt.

Dat gun ik jou ook.

Alles wat ik heb geleerd en zelf toepas in mijn leven en business, wil ik graag doorgeven door middel van mijn coaching.

Wat feiten over Jessica:

N

Enorm enthousiast, gepassioneerd en gedreven

N

Gek op Jos en een trotse (stief) mama van Liam, Damon & Fayèn

N

Houdt van gezelligheid en quality time met de mensen waar ze van houdt

N

Sushi lover maar ook culinaire hoogstandjes kan ze waarderen

N

Houdt van reizen en is verliefd geworden op Bali, Mexico en de Dominicaanse Republiek

N

Loopt het liefst op het strand met haar blote voeten in het warme zand

N

Is altijd bezig met persoonlijke ontwikkeling

N

Vertrouwt tegenwoordig echt op haar hart, want dat klopt

Want wie je vandaag bent,
is slechts een moment opname

Je weet dondersgoed wat voor leven je wilt, maar het echt doen? Dat is nogal een dingetje.

Laat jij jezelf nog tegenhouden door allerlei excuses? Goed nieuws: ook dat is een moment opname.

Als jij anders leert denken, zul je zien dat je anders gaat doen. Dingen op een andere manier zal ervaren. Waardoor jij eindelijk kan doen wat je zo graag wil: leven zoals jij wil en je business runnen op jouw voorwaarden.