Deze pagina is niet meer up-to-date

Bekijk hier het actuele aanbod.

Leer vertrouwen op jezelf

Coaching voor ambitieuze mensen die zich niet willen laten tegenhouden
door hun gebrek aan zelfvertrouwen. In 8 sessies weer de hele wereld aankunnen.

Direct toepasbaar

De oefeningen en tips die ik je meegeef zijn direct toepasbaar in het dagelijks leven, zodat je daadwerkelijk stappen zet en het leven krijgt dat jij voor ogen hebt.

Korte trajecten met blijvend resultaat

Korte en krachtige coaching trajecten van 3 maanden waar je daadwerkelijk stappen zet met blijvend resultaat, doordat we direct naar de oorsprong van het probleem gaan. En jij daarna aan je zelfvertrouwen kan werken.

Maatwerk

One size fits nobody. Daarom kijk ik altijd naar wat jou het beste helpt om snel stappen te zetten.
In de coaching én de oefeningen die we doen.

‘Ik trek me niet zo veel aan van anderen’

Als je dát toch eens vol vertrouwen zou kunnen zeggen én ook zo zou kunnen voelen.
Want het is nu niet een uitspraak die je snel doet. Ik weet het.

We hebben allemaal geleerd om netjes in de pas te lopen. Onze ouders, het schoolsysteem en de heersende cultuur leerden ons dat we vooral ergens aan moesten voldoen.

Al die verhalen die we tegen elkaar vertellen waardoor we denken dat we daaraan moeten voldoen.

De geldende norm waar we ons toch maar aan houden omdat we denken dat het zo hoort.

De ongeschreven regels waardoor we binnen bepaalde kaders blijven, ook al passen die niet zo goed bij ons.

De onzekerheid over het lopen van je eigen pad. Want loopt er dan wel iemand met je mee? Sta je dan niet alleen? En wat als je de weg niet weet? Het niet kan? Dan toch maar schikken in de situatie waar je nu in zit.

Want het gaat allemaal wel. Tuurlijk. Maar het knelt. Schuurt. En steeds vaker komt die ene vraag naar boven. ‘Is dit het nou?’ En stiekem denk je wel eens: wanneer ben ik nou aan de beurt?

Het antwoord is nu. Jij bent nu aan de beurt. Hoe? Door af te leren wat je hebt aangeleerd. Weer even terug naar de essentie. Naar jouw kern.

Ontdek wie je werkelijk wil zijn en krijg het zelfvertrouwen om het leven te leiden dat jij voor ogen hebt.

Niet met snelle tips and tricks. Maar door je eigen verhaal te herprogrammeren.

“De gesprekken met Jessica waren verhelderend. Het gaf mij ondanks veel persoonlijke ontwikkeling waar ik zelf mee bezig ben, veel inzichten. Na elk gesprek had ik weer stof tot nadenken en kon ik aan de slag met overtuigingen die mij in de weg zaten, dingen waar ik mee zat of waar ik tegenaan liep. Jessica is een fijn, vertrouwd, sterk en warm persoon die ik direct vertrouwde om mijn verhaal aan kwijt te kunnen en die mij veel inzichten heeft gegeven. Bedankt Jessica!”

Claire van Dijken

Verander je verhaal, verander je leven

Het zijn niet de omstandigheden die bepalen wat voor leven jij leidt, maar het verhaal dat jij jezelf vertelt.

Want je gedrag wordt in grote mate bepaald door wat je voelt. Hoe jij je voelt wordt weer in grote mate bepaald door wat je denkt. En wat je denkt komt door de woorden die je tegen jezelf zegt.

Je kan steeds dat shit verhaal tegen jezelf blijven herhalen. Blijven doen wat niet bij je past. Dan weet je in ieder geval één ding zeker. Er zal niets veranderen. Ook wel weer veilig. Want in ellende zit ook zekerheid. Je weet dan precies wat je kan verwachten.

Maar wat als je wél andere woorden gebruikt?
Als jij leert hoe jij jezelf een ander verhaal kan vertellen?

Een verhaal dat niet draait om de verwachtingen van anderen, maar om jou zelf.

Waar niet de vraag of je het wel goed hebt gedaan in de ogen van anderen beantwoord wordt, maar of jij trots bent op jezelf.

Een verhaal waar dat stemmetje dat zich afvraagt of je wel goed genoeg bent, een stuk zachter klinkt.

Waar jij bepaalt of je een goede moeder bent , zonder na te denken of anderen dat ook vinden.

Een heel nieuw verhaal dat gaat over het leven dat jij graag wil leiden. Een verhaal waarin jij vertrouwt op jezelf als nooit tevoren.

In 3 stappen naar meer zelfvertrouwen

Bewustwording

Bewust worden van jezelf, Wie je bent.Wat je kwaliteiten en talenten zijn. Je patronen of valkuilen.

Je krijgt inzicht in je gedragsvoorkeur- en stijl waardoor je snapt waarom jij je zo gedraagt.

En we gaan aan de slag met het antwoord op de vraag: waarom is het tot nu toe nog niet gelukt om die onzekerheid op te lossen.

Verbinding

Weer terug naar de essentie.

Leer vertrouwen op jezelf en ervaar wat de verbinding met hoofd, hart en buik je brengt. Beslis wat jij gaat ontwikkelen.

Leer hoe jij zelfverzekerd wordt en hoe jij je mindset kunt beïnvloeden zodat je kunt omgaan met de omstandigheden die jij in je leven tegenkomt.

Vertrouwen

Niet meer belemmert worden door de uitdagingen die je tegenkomt maar het leven vol zelfvertrouwen omarmen.

Omdat je keuzes durft te maken.

Staat voor de beslissingen die je neemt en voluit kan deelnemen aan het leven.

Verbind hoofd, hart én buik

Zodat je weer voluit kan leven

Leer welke woorden ervoor zorgen dat jij je oude overtuigingen en waarheden loslaat en waardoor je een blijvend geloof in eigen kunnen opbouwt.

Hoe je immuun wordt voor het ‘goed willen doen’ in de ogen van een ander.

Krijg meer plezier in wat je doet.

Wat ‘ach, dat hoort er nu eenmaal bij’ je kost (en hoe je dat kan veranderen).

Hoe je in 30 minuten per dag je zelfvertrouwen vergroot, zonder je leven drastisch te veranderen.

Benut 16 jaar aan ervaring

10 jaar ervaring in leidinggeven en coachen.

Tienduizenden euro’s uitgegeven aan opleidingen op het gebied van coachen, ondernemen en leiderschap.

Tientallen boeken gelezen op het gebied van coaching, zelfvertrouwen, NLP, systemisch werk, mindfullness en stress- en burnout.

Honderd uur aan coaching sessies gegeven.

Ruim honderd uur aan coaching ontvangen.

Zodat ik het door kan geven en jou de valkuilen kan besparen waar ik vroeger in ben getrapt.

Geen theoretische trucjes maar coaching gebaseerd op de bewezen praktijk.

Waardoor jij zelfverzekerder, relaxter en in verbinding met jezelf door het leven gaat. Dat is niet alleen erg fijn voor jou, maar ook voor de mensen om je heen.

Hi, ik ben Jessica

Moeder. Vrouw van Jos. Coach. Leider.

En iemand die op de harde manier heeft geleerd om goed voor zichzelf te zorgen.

Ik heb honderden mensen gecoacht. Sinds 2013 als manager waar ik leiding gaf aan 20- koppige teams. En nu als coach met een eigen praktijk.

Ik herken veel van mijn vroegere zelf in mijn clienten. Het was te veel. Het was mijn werk. Het was alles. Pas toen ik doorkreeg dat het aan mij was om mijn leven anders in te richten, ging het balletje rollen.

Ik ontwikkelde een denkwijze en een bewustwording die er tot op de dag van vandaag voor zorgt dat ik fijn door het leven ga. Ondanks drukke dagen, onrustige tijden en een druk gezin.

Datzelfde wil ik jou ook graag leren.

Want het mooie is dat als jij verantwoordelijk bent, jij ook zelf bepaald hoe je leven eruit ziet. Waarom dan niet een fijn leven?

★★★★★ (10)

"Jessica wat ben je bijzonder! Wat heb je me laten groeien in zoveel verschillende manieren. Rust, weten wat ik wil, doelen stellen en een beter zelfbeeld, wat wil een mens nog meer. Ik keek uit naar de sessies die we hadden en ging er altijd met een glimlach, energie en hoop ideeen weg. Hou dit vast, verander niet en ik hoop dat je nog veel mensen zo blij mag maken als dat je mij hebt gemaakt. Keep up the good work! DANK!"

Tamara van A

"Heel fijn coaching traject gehad, veel geleerd en het allerbelangrijkste vond ik dat Jessica echt luistert en niet star in haar doel is. Ze past de sessies moeiteloos aan aan datgene wat op dat moment speelt en weet daarin feilloos terug te navigeren naar het oorspronkelijke doel. Jessica houdt op een liefdevolle manier een spiegel voor."

Liesbeth De Kuijer

"Ik heb mijn traject bij Jessica als zeer prettig ervaren! Ik had mezelf aangemeld omdat ik het gevoel had dat ik vast liep, er kwam van alles op mij af op persoonlijk en werkgebied en ik wist niet hoe ik hier mee om moest gaan. Door de coaching van Jessica heb ik mezelf écht leren kennen en ben ik ontzettend gegroeid in mijn zelfvertrouwen. Wat Jessica in mijn ogen zo bijzonder maakt is haar werkwijze. Waar, als ik uit eigen ervaring spreek, psychologen vaak met je meepraten, houd Jessica juist een spiegel voor en confronteert jou met je eigen (negatieve) overtuigingen en gedrag. Dit is misschien niet altijd leuk om te horen, maar hierdoor weet je precies waar je aan moet werken en welke stappen je moet ondernemen om je leven te beteren. Ik kan soms best wel eigenwijs zijn (oeps 😜), dus deze aanpak heeft mij ontzettend geholpen om af en toe mijn 'trots' even opzij te zetten om de echte ik te leren kennen. Naast dat ik mijn leven weer op de rit heb, heeft Jessica mij ook verschillende tips gegeven en strategieën laten zien die ik kan toepassen in mijn eigen bedrijf. Al met al ben ik super tevreden en dankbaar dat ik dit traject heb mogen volgen! Ik kan voor de eerste keer in een hele lange tijd zeggen dat ik mijn zelfvertrouwen weer terug heb gevonden en ik kan niet wachten om dit toe te passen in de praktijk! Ik kijk heel erg uit naar de toekomst en de groei van mijn bedrijf! Heel erg bedankt voor alles Jessica! ❤️"

Alissa Arendsz

"Mijn ervaring met Jessica is alleen maar positief! Ze heeft mij geholpen met mijn zelfbeeld en altijd op een leuke manier de sessies ingevuld. Door haar durfde ik buiten mijn comfort zone te treden en heb ik geleerd om een stuk meer van mezelf te houden. De sfeer is altijd fijn, vertrouwd en vaak ook nog gezellig."

Xeline van der Graaf

"Enige weken geleden heb ik mijn traject bij Jessica van Rise & Grow afgesloten. En wat ben ik er sterker uitgekomen!

Ik ging omdat het niet goed met me ging. Miste balans in werk en privé en miste zelfvertrouwen, weet ik nu. Het is me samen met Jessica gelukt de goede hulpvraag te formuleren en aan de slag te gaan met haalbare doelen.
Jessica was voor mij een hele doortastende, aardige en toegankelijke vrouw die met haar, soms prikkende, vragen mij de hele weg begeleid heeft.

Mocht ik ooit weer een gesprekspartner nodig hebben, dan weet ik zeker dat het weer bij Jessica zal zijn."

Sandra de Jongh

“Jessica heb ik ervaren als een betrokken en inspirerende coach.

Zij is goed in het stellen van de juiste vragen. Daardoor heb ik echt naar mezelf moeten kijken en ben ik persoonlijk erg gegroeid. Mijn onzekerheid maakte plaats voor vastberadenheid. Door haar inlevingsvermogen wist ze hoe ik mezelf weer terug het juiste pad op kon krijgen. Op die manier wist ik weer dat ik voor iets moet gaan en dat ik het kan!”

Esther de Kruijff

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze coaching?

Voor ambitieuze mensen die zich niet willen laten tegenhouden door hun onzekerheid. Die weer voluit willen leven en daar ook bereid zijn wat voor te doen. Naar zichzelf durven te kijken. Naar hun angsten. En dan bereid zijn om daarmee aan de slag te gaan. Het zal soms moeilijk zijn, maar altijd de moeite waard.

Ik weet nog niet goed wat mijn doel is, kan ik al starten?

Geen probleem. Het is geen vereiste om je coachvraag al scherp te hebben. Het belangrijkste is dat je wilt groeien en weet waar je tegenaan loopt. Het vaststellen van je coachvraag komen we samen uit. Ik ben een ster in vragen stellen en doorvragen.

Hoe weet ik of jouw coaching bij me past?

Tijdens een vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek ervaar je of je een klik hebt met een coach. Dit is belangrijk omdat het nodig is voor het opbouwen van een vertrouwensband. Pas wanneer er vertrouwen is, kun je je openstellen voor verandering. Is er een klik? Dan plannen we een intakegesprek waarin we dieper inzoomen op jouw verhaal, waar je tegenaan loopt en waarmee je aan de slag wilt gaan. Zo weet ik of ik je kan helpen en jij ervaart mijn manier van werken. Wanneer het voor ons beiden goed voelt stuur ik je een persoonlijk maatwerk voorstel.

Waar vindt de coaching plaats?

Voor individuele sessies werk ik op een centrale locatie in Houten. Op een voor jou gewenste locatie of virtueel via Zoom behoort ook tot de mogelijkheden. Team Sessies vinden plaats op een inspirerende en centrale locatie of bij jullie op kantoor.

Hoeveel kost het?

Mijn meest gekozen product is mijn “Transformatietraject”  waarin we samen aan de slag gaan met jouw persoonlijke ontwikkeling. Je krijgt:

  • Toegang tot de 4 Modules van mijn Online Programma
  • Samen aan de slag
  • 2 Online Coachcalls
  • 6 Maanden Traject (maandelijks coaching online of in Houten)
  • Tussentijds contact via e-mail of Whatsapp voor kort overleg of advies
  • Om jouw ontwikkeling een extra boost te geven, krijg je ook oefeningen en opdrachten mee die toegepast zijn op jouw ontwikkeltraject.

BONUS: Online DISC analyse inclusief uitgebreid persoonlijk rapport. Dit geeft enorm veel inzicht in jouw persoonlijke communicatiestijl en gedragsvoorkeur. Ook geeft het inzicht in anderen.

BONUS: Drie maanden na afloop van het programma een extra 1-op-1 coach call met Jessica, zie het als een APK voor je mind.

De investering voor dit traject bedraagt 1997 euro. Je mag dit bedrag in 1 tot 3 termijnen betalen.

 

Voor ondernemers (ZZP) en bedrijven gelden andere tarieven.

Wordt een coachingstraject vergoed?

Steeds meer werkgevers zijn bereid om in jouw persoonlijke ontwikkeling te investeren. Doe navraag bij je leidinggevende of de afdeling Human Resources (HR) wat de mogelijkheden zijn binnen jouw organisatie.

Coaching behoort niet tot het basispakket en wordt over het algemeen niet vergoed door zorgverzekeraars.

Voor ondernemers zijn de de kosten voor zakelijke coaching aftrekbaar voor de IB en de omzetbelasting is terug te vorderen bij de Belastingdienst.

Hoe lang duurt een coachtraject?

Een gemiddeld coachtraject duurt zes tot acht sessies van één tot anderhalf uur. Soms wat meer en soms wat minder. Voorafgaand aan onze samenwerking ontvang je van mij een persoonlijk maatwerk voorstel. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

En als ik niet kan of ziek wordt?

Afspraken die minder dan 48 uur van tevoren worden geannuleerd, kunnen worden doorberekend.

Gun jezelf het allerbeste

Dat ene geweldige zelfhulpboek, daar voelde je je best even door gesterkt. En die online cursus heeft ook wel geholpen. Maar het ebt weer weg. Het resultaat is niet blijvend. Diep in je hart weet je best waardoor dat komt. Zolang jij in je hoofd blijft zitten en er niet mee aan de slag gaat, verandert er niets.

Om te leren vertrouwen op jezelf moet je de oorzaak aanpakken. Weten welk verhaal jij jezelf vertelt. En welk verhaal je echt wil vertellen.

Dan is het fijn als er iemand is die de juiste vragen stelt. Zodat we daarna samen met het antwoord aan de slag kunnen gaan en jij je niet langer laat tegenhouden door je gebrek aan zelfvertrouwen.

Want zonder zelfvertrouwen zul je nooit dingen doen die jij zelf belangrijk vindt.

Zul je andere mensen volgen en niet je eigen mening.

Blijf je vechten tegen jezelf, in plaats van jezelf te waarderen.

Zul je nooit voelen dat je geluk en succes echt verdient.

En blijft die innerlijke onrust bestaan.

Wat zou het betekenen voor jou als je barst van het zelfvertrouwen?

Maar vooral: wat zou het betekenen als je jezelf niet meer in de weg zit en voluit kan leven?

Gun jezelf het allerbeste. Heb vertrouwen in jezelf, zodat je het leven kan leiden dat jij wil.