Deze pagina is niet meer up-to-date

Bekijk hier het actuele aanbod.

Transformeer je team

In 3 dagen tijd het team weer op de rit door krachtige, op maat gemaakte coaching.
Voor meer resultaat, een betere werksfeer en minder ziekteverzuim.

Praktisch maatwerk

Coaching afgestemd op de behoeften en verlangens van jouw team en methodes die direct toepasbaar zijn.

Omdat niemand standaard is.

Blijvend resultaat

Géén 3 dagen lang

alles ‘positief omdenken’ en ‘gewoon doen’ kretologie.

Maar door inzichten en verdieping, concreet zorgen voor een blijvende verandering.

Bewezen praktijk

Geen theoretische trucjes maar bewezen praktische handvatten die werken.

De methodiek wordt afgestemd op het team en de hulpvraag zodat resultaat gegarandeerd is.

Er is altijd wel gedoe

Als je binnenkomt hoor je ze al. Jouw team is weer aan het discussiëren. Niet allemaal trouwens, want je ziet dat er een paar mensen niet zijn. Alweer. En van degene die thuiswerken, heb je ook nog niets gehoord, bedenk je nu.

Je onderbreekt het gesprek en vraagt naar het rapport dat gisteren eigenlijk in je mailbox moest zitten. Dat is nog niet af, hoor je.

Als Janneke komt binnenrennen vraag je waarom ze te laat is, waarop ze prompt in huilen uitbarst. Inwendig zucht je. Het enige dat jij wil is dat ze haar werk goed doet.

Een half jaar geleden was dat wel anders. Toen werd er nooit een deadline gemist. Praatte het team gewoon met elkaar. Werd er ook gelachen. Maar na een aantal akkefietjes is vertrouwen omgeslagen in achterdocht.

Je weet dat ze goed zijn in hun werk, de beste eigenlijk, maar de kwaliteit blijft achter.

Je hebt al met ze gepraat. In groepsverband. Eén op één coachingsessies met ze gehouden, maar niks helpt. En zelf vind je het ook steeds minder leuk op werk.

Maar er is een antwoord waardoor je het team weer op de rit krijgt.
Je kan er steeds tussen springen, brandjes blijven blussen. En dan hopen dat het op een gegeven moment beter gaat. Of je kan terug gaan naar de essentie.
Teamcoaching helpt je om dat laatste te doen.

In 3 dagen tijd worden de gedragspatronen en teamprocessen ontleed, de oorzaak aangepakt, zodat je daarna weer kan gaan opbouwen. Het vertrouwen borgen. En een blijvende verandering bewerkstelligen.

Niet door middel van een quick fix. Maar juist door de diepte in te gaan.

Geef je team hun kracht terug

Feit is dat omstandigheden altijd blijven veranderen. De werkdruk neemt eerder toe dan af. Gedoe ligt altijd op de loer. En hoe graag jij ook wil, onrust kan je lang niet altijd wegnemen.

Help je team om te gaan met de onrust, zodat ze niet alleen hun beste werk kunnen blijven leveren maar ook met plezier naar hun werk gaan.

Het is tijd om te stoppen met sussen en brandjes blussen. Start met investeren in blijvend resultaat.

Zodat jouw team zelf de regie kan nemen over hun energie. Over hun balans. Waardoor ze een positieve aanwinst zijn voor hun teamgenoten én het bedrijf.

Eindelijk: die fijne werksfeer weer terug, de productiviteit omhoog en minder ziekteverzuim.

Wat levert teamcoaching op?

Eindelijk weten waarom het niet lekker loopt én waardoor het niet vanzelf verandert.

Weten hoe je het wél op kan lossen en wat jij en je team daarvoor moeten doen.

Elkaar weer vertrouwen.

Concrete afspraken waar je elkaar aan kan houden.

Beslissingen die leiden tot zichtbaar blijvend resultaat.

Voor een team dat werkt

Inzicht

Krijg via de DISC*- methode inzicht in jullie samenwerking en teamprocessen.

Leer elkaar kennen op een ander level.

Ken elkaars kwaliteiten en valkuilen en geef elkaar de ruimte om te doen waar je goed in bent.

Het is dé basis voor concrete en duurzame gedragsverandering.

Verbeteren

Leer samenwerken met meer vertrouwen, oog voor kwaliteiten en verbeterde communicatie.

Ervaar het geleerde in de praktijk en bereik zo met plezier een beter resultaat.

Borgen

De laatste afspraak staat in het teken van borgen van jullie groei.

Aan het einde van de sessie is er een concreet actieplan

om te zorgen dat het resultaat verankerd wordt en zijn er actiehouders die verantwoordelijk zijn voor het vervolg.

* Met de DISC- methode krijgen deelnemers inzicht in wat anderen van jou zien (jouw bewust gekozen gedrag), jouw gedrag onder stress en meer je natuurlijke gedrag (jouw onbewuste gedrag, meer wie je “bent”) en hoe jij denkt dat het is (je zelfbeeld).

Benut 16 jaar aan ervaring

10 jaar ervaring in leidinggeven en coachen.

Tienduizenden euro’s uitgegeven aan opleidingen op het gebied van leiderschap, (team)coachen en ondernemen.

Tientallen boeken gelezen op het gebied van coaching, zelfvertrouwen, NLP en stress- en burnout.

Honderd uur aan coaching sessies gegeven.

Ruim honderd uur aan coaching ontvangen.

Zodat ik het door kan geven en jou de valkuilen kan besparen waar ik vroeger in ben getrapt.

Geen theoretische trucjes maar coaching gebaseerd op de bewezen praktijk.

Waardoor jullie als team elkaar weer leren vertrouwen, met plezier naar het werk gaan en resultaat boeken.

Wie is Jessica?

Moeder. Vrouw van Jos. Coach. Leider.

En iemand die op de harde manier heeft geleerd om goed voor zichzelf te zorgen.

Ik heb honderden mensen gecoacht. Sinds 2013 als manager waar ik leiding gaf aan 20- koppige teams. En nu als coach met een eigen praktijk.

Als leidinggevende heb ik gezien dat de meest talentvolle medewerkers niet het beste uit zichzelf haalden. Ze wilden iets maar deden vervolgens iets totaal anders, meestal voortkomend uit onzekerheden en belemmerende overtuigingen. Uit eigen ervaring weet ik hoe belangrijk het is om leiderschap en eigenaarschap te pakken over je eigen leven. Dat is waar leiderschap in organisaties ook over gaat. Jouw persoonlijkheid, ervaringen en mindset werken overal in door.

Ik herken veel van mijn vroegere zelf in mijn clienten. Het was te veel. Het kwam door mijn werk. Het was alles. Pas toen ik doorkreeg dat het aan mij was om mijn leven anders in te richten, ging het balletje rollen.

Ik ontwikkelde een denkwijze en een bewustwording die er tot de dag van vandaag ervoor zorgt dat ik fijn door het leven ga. Ondanks drukke dagen, onrustige tijden en een druk gezin.

Datzelfde wil ik jou ook graag leren.

Want het mooie is dat als jij verantwoordelijk bent, jij ook zelf bepaald hoe je leven eruit ziet. Waarom dan niet een fijn leven? Inclusief fijn werk.

Een enthousiast team dat draait als een goed geoliede machine

Zou dat niet mooi zijn? Maar succesvol zijn, doe je zelden alleen. Daar heb jij je team voor nodig. Dan is het belangrijk dat alle neuzen dezelfde kant opstaan.

Dan kan je wel nóg een gesprek inlassen. Ze weer wijzen op de deadline en dat het dit keer écht gehaald moet worden. Iedereen op tijd moet communiceren. Maar vaak is nog harder aan je mensen trekken, niet de oplossing.

Een structurele manier vinden om het beste uit je mensen en jezelf te halen wel. Zodat jouw team weer enthousiast wordt, met plezier naar het werk gaat en als een goed geoliede machine draait.

Veelgestelde vragen

Bij wat voor conflicten kan ik teamcoaching inzetten?

Als het team vastloopt in communicatie of samenwerking. Bij sluimerende conflicten, over en weer gaande verwijten, gespannen vergaderingen waar groepjes gelijkgestemde elkaar opzoeken. Eiland cultuur. Het zit allemaal het resultaat in de weg. Teamcoaching kan hier goed bij helpen.

Ik kan het wel alleen af. Waarom zou ik een teamcoach inschakelen?

Als conflicten te groot worden dat het niet meer lukt om hier als team een gesprek over te voeren of teamleden zich niet veilig genoeg wanen om hun mening te geven. Conflicten kunnen in de weg gaan zitten van de effectiviteit van het team of de gezondheid van teamleden. Dan is het aan te raden om een teamcoach in te schakelen.

Hoe lang duurt teamcoaching?

In 3 dagen weet je waarom het niet lekker loopt, waarom het niet lukte om het vlot te trekken en weet je wat jullie wel kunnen doen om het team weer goed te laten lopen. Voorafgaand aan onze samenwerking ontvang je van mij een persoonlijk maatwerk voorstel. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Heb je andere wensen, ik neem ze graag met je door.

Wat houdt DISC precies in tijdens teamcoaching?

Met de DISC- methode krijgen deelnemers inzicht in wat anderen van jou zien (jouw bewust gekozen gedrag), jouw gedrag onder stress en meer je natuurlijke gedrag (jouw onbewuste gedrag, meer wie je “bent”) en hoe jij denkt dat het is (je zelfbeeld).

Daarnaast leer je in mijn coaching hoe je andere stijlen kunt herkennen en hoe jij effectiever met hen kunt communiceren.

Met de analyse en verkregen inzichten en kennis in het beter begrijpen van jezelf en anderen ben je succesvoller en gelukkiger. Wanneer je de kennis inzet in je werk en leven ben je in staat om met grotere vervulling/voldoening en harmonie met de mensen om je heen te zijn.

In te zetten bij problemen met: communicatie, begrijpen en oplossen van conflicten, verbeteren van je persoonlijke effectiviteit, leidinggeven, samenwerken in een team, omgaan met klanten, studie- en beroepskeuze, partnerschap (zowel zakelijke als persoonlijke relaties) en opvoeding van je kinderen.

Hoe weet ik of jouw coaching bij ons team past?

Tijdens een vrijblijvend (online) kennismakingsgesprek ervaar je of je een klik hebt met een coach. Dit is belangrijk omdat het nodig is voor het opbouwen van een vertrouwensband. Pas wanneer er vertrouwen is, kun je je openstellen voor verandering. Is er een klik? Dan plannen we een intakegesprek waarin we dieper inzoomen op het verhaal van jouw team, waar jullie tegenaan lopen en wat jullie graag willen bereiken.

Zo weet ik of ik jullie kan helpen en jij ervaart mijn manier van werken. Wanneer het voor ons beiden goed voelt stuur ik je een persoonlijk maatwerk voorstel.

Waar vindt de coaching plaats?

Voor individuele sessies werk ik op een centrale locatie in Houten. Op een voor jou gewenste locatie of virtueel via Zoom behoort ook tot de mogelijkheden. Team Sessies vinden plaats op een inspirerende en centrale locatie of bij jullie op kantoor.

Hoeveel kost het?

Heel veel als je niets doet. Teams die slecht functioneren kosten bedrijven veel vanwege het enorme personeelsverloop en een hoger ziekteverzuim. Dat hoeft voor jouw bedrijf niet zo te zijn.
De kosten voor teamcoaching zijn volledig afhankelijk van de wensen, neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken. Waarna ik een vrijblijvend voorstel kan opstellen.

Op zoek naar een quick fix?

Waar je lekker met geeltjes aan de slag gaat en veel ‘positief moet omdenken’?

Dan moet je niet bij mij zijn.

Maar durf je de diepte in te gaan. Niet alleen naar je teamleden te kijken maar ook jezelf onder de loep te nemen om zo tot de beste samenwerking te komen?

Waar we samen een concreet actieplan maken zodat jullie weten wat jullie moeten doen, ook als de teamcoaching is afgelopen?

Dan help ik je graag.