Weglopen voor dat wat er is, dat wat lastig of pijnlijk is.. Ik heb het lang gedaan. Muurtjes bouwen en doorgaan. Ga maar na we doen het allemaal. Want je zit niet te wachten op een gevoel van falen, ongemak, pijn of verdriet!

Waarom? Waarom ik? Ik hoor het je denken. Geloof me, dat heb ik me ook met regelmaat afgevraagd!

Nee, ik kon er niets aan doen dat ik gepest werd en ik had ook geen invloed op het auto-ongeluk waardoor ik mijn rug brak en langere tijd niets kon. Nee, ik had ook geen invloed op mijn enorme kinderwens die niet in vervulling leek te gaan of dat mijn gezondheid en die van mijn dierbaren soms hevige belemmeringen opleverden. Tuurlijk brachten deze ervaringen mij soms uit balans, was ik boos en verdrietig en heb ik dingen verloren. En ja, toch ben ik ervan overtuigd dat wij zelf kiezen hoe we erop reageren en wat we ermee doen in ons leven. Ik kies ervoor om te leren van gebeurtenissen en ze te zien als ervaringen die mij sterker maken.

Om je beste leven te leven moet je eerst leiderschap pakken. Leiderschap over jouw leven! Je plek durven in te nemen. In de afgelopen jaren heb ik veel geleerd van verschillende coaches, leiders en trainers. Iedere keer weer een stapje verder op mijn persoonlijke pad. De lessen die ik hieruit heb geleerd heb ik opgepakt en toegepast in mijn persoonlijk en zakelijk leven. Dit heeft mij sterker gemaakt. Het gaf me vertrouwen, ruimte en plezier in het leven!

Dat gun ik jou ook! Loop er niet meer voor weg maar neem leiderschap over jouw leven. En weet, je hoeft het niet alleen te doen.

Ik wens je een mooie dag!